Acupunctuur

Wat is acupunctuur? En hoe werkt het?

Acupunctuur is een behandelmethode die al meer dan 2000 jaar toegepast wordt in de traditionele Chinese geneeskunst. Hierbij worden dunne naaldjes op bepaalde plekken in de huid gestoken. Net onder de huid lopen energiebanen, de meridianen. Deze meridianen lopen door het hele lichaam en vormen samen een soort netwerk. Ontstaat er ergens in dat netwerk een verstoring? Dan kan de energie niet meer vrij stromen en krijg je klachten. Dat kunnen pijnklachten zijn. Maar ook vermoeidheid, stressklachten of bijvoorbeeld hooikoorts. Via het zetten van naaldjes op de acupunctuurpunten van de meridianen wordt zo’n blokkade opgeheven. Doordat de energie nu weer stroomt gaat je lichaam zichzelf herstellen.

De voordelen

Acupunctuur is bij veel klachten effectief. Daarnaast is het veilig en zijn er geen bijwerkingen. Tot slot brengt het je in een diepe staat van ontspanning. Vanuit die ontspanning voel je weer ruimte. Ruimte voor herstel, ruimte voor verandering, ruimte om te zijn wie je bent.

Acupunctuur werkt preventief. Het heeft een positieve invloed op je welbevinden en het vergroot je natuurlijke weerstand. Acupunctuur is goed inzetbaar naast een behandeling van je huisarts of medisch specialist. Wel kan het soms handig zijn om je arts te melden dat je acupunctuur krijgt. Als dat het geval is, dan laat ik je dat weten.