Acupunctuur – vormen

Heb je pijnklachten? Een burn-out? Wil je er graag weer jong en fris uitzien?

Acupunctuur kent verschillende vormen, elk met hun eigen aandachtsgebied. Afhankelijk van jouw verhaal en je klacht, kies ik de behandeling die daar het beste bij aansluit.

Balansmethode Dr. Tan / Master Tung

Bij pijnklachten werk ik meestal via de Balansmethode van Dr. Tan en Master Tung. Dit omdat het pijnlijke gebied wordt ontzien en je snel resultaat merkt.

Dr. Tan stelt dat iedere plek in het lichaam gespiegeld wordt op een andere plek. Door de spiegelplek te behandelen, zal de plaats waar je pijn voelt, zich herstellen. Bij pijnklachten in de linkerknie zet ik bij voorbeeld naaldjes in de rechterelleboog. Gemiddeld zijn vier tot acht behandelingen nodig om volledig pijnvrij te zijn, maar vaak voel je na één behandeling al vermindering van je klachten.

Ooracupunctuur

Je oor is een spiegel van je centrale zenuwstelsel. Door acupunctuurnaaldjes op je oorschelp te plaatsen, behandel ik de spiegelgebieden. Als je gezond bent, zullen de acupunctuurpunten in het oor niet gevoelig zijn. Pas als er een probleem is in de energiestroom in het lichaam en er dus klachten ontstaan, worden deze punten gevoelig.

Cosmetische acupunctuur

Wil je graag een jongere, frisse en stralende huid, maar ben je geen voorstander van botox?

Dan is cosmetische acupunctuur misschien wel iets voor jou. Een kuur bestaat uit ongeveer 12 behandelingen. Rimpels worden zachter, de doorbloeding en stevigheid van je huid verbeteren en je krijgt weer een gezonde, frisse uitstraling.
Waarom zoveel behandelingen? Pas als je hele energiehuishouding in balans is, zal je huid weer kunnen stralen. Ik behandel dus niet alleen je gezicht, maar plaats ook naaldjes op andere acupunctuurpunten in je lichaam. Daarnaast vraagt een optimaal resultaat vaak aanpassingen in je voeding en leefstijl. Graag voorzie ik je daarover van informatie. Zo werken we samen aan de verbetering van jouw vitaliteit en welzijn. Met als resultaat die frisse uitstraling!