Ademsessies

Hoe zit het met jouw ademhaling?

De Chinese Geneeswijzen beperken zich niet alleen tot acupunctuur. Naast acupunctuur, voeding en shiatsu wordt ook gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen.

In het Chinees worden deze ademhalingsoefeningen Tu Gu Na Xin genoemd of anders gezegd “het oude naar buiten brengen en het nieuwe naar binnen”. Tijdens de ademhaling verlaten afvalstoffen jouw lichaam, maar ook emotionele spanningen kunnen op deze manier losgelaten worden. Je ademhaling vormt de brug tussen jouw lichaam en je geest. Elke gedachte die je hebt, elk gevoel en elke emotie, heeft invloed op je ademhaling.

Adem je vrij

De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn. De manier waarop we ademen heeft een enorme invloed op hoe we in het leven staan. In onze huidige maatschappij wordt het leven steeds drukker en gejaagder. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden. Dit heeft gevolgen voor jouw lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel. Een van de belangrijkste aspecten van de kracht van bewust ademen, is het loslaten van de weerstand tegen wat zich aandient in je leven.

Bewust verbonden ademen is een prachtige manier om je gewaar te worden van wat je in je lichaam ervaart. Het brengt je dieper in contact met jezelf en creëert ruimte of een gevoel van ontlading, zodat je meer vreugde en ontspanning voelt.

Bewust verbonden ademsessie

Tijdens een ademsessie kom je bij het onderbewuste deel van jezelf. Je verbindt het in- en uitademen met elkaar, zonder pauze. Er komen verschillende processen op gang die goed zijn voor je gezondheid. De toegang tot jouw onderbewuste is daar één van. Via je onderbewuste krijg je inzicht. Inzicht in waarom je reageert zoals je reageert. In wat jouw triggers zijn en waar die vandaan komen. Die inzichten maken de weg vrij om vanuit mildheid naar jezelf te kijken.

Spannend? Wees gerust, ik begeleid je vanuit aandacht en veiligheid. Van daaruit mag je ervaren wat verbonden ademen jou brengt. Kun je na 1 sessie weer verder? Prima. Vind je het fijn om nog een sessie af te spreken? Ook helemaal goed. Jij voelt het beste wat je nodig hebt om terug te komen bij jezelf en een nieuwe start te maken.

Individuele ademsessie | 1,5 uur

We starten met een praatje. Daarna begint de eigenlijke ademsessie. Deze duurt zo’n drie kwartier. Ik ondersteun je zo nodig met zachte aanraking via drukpunten, acupressuur en ondersteuning met ademen. Eventueel plaats ik enkele acupunctuurnaaldjes. Vervolgens adem je weer zoals je gewend bent. Je ervaart een diepe ontspanning en hebt de tijd om eventuele emoties die tijdens de sessie naar boven kwamen, te laten indalen en tot rust te komen. Deze relaxfase duurt ongeveer een kwartier. Deze fase voelt zo ontspannen alsof je geen besef hebt van plaats en tijd.

Na afloop bespreken we hoe je de ademsessie hebt ervaren. Voel je daarbij vrij om aan te geven wat je wel of niet wilt vertellen.

Duosessie | 1,5 à 2 uur

Vind je het fijn om samen met jouw partner, familielid of een vriend/vriendin een ademsessie te volgen? Wees welkom! Het is een mooie manier om samen te zijn en jouw relatie of vriendschap te verdiepen of verrijken.

Groepssessie | 1,5 uur

In een groep verbonden ademen is een bijzondere ervaring. We beginnen met het uitzetten van een thema of intentie. Om uit ons hoofd en in ons lichaam te komen gaan we vervolgens een korte meditatie en/of wat zachte yogaoefeningen doen. Zo gaan we geleidelijk over naar een bewust verbonden ademhaling. Je volgt jouw eigen proces dat versterkt wordt door de energie en verbinding tussen de deelnemers. Een groep bestaat uit 4-8 personen.

Nieuwsgierig geworden?

Bel of mail gerust voor meer uitleg of om een afspraak te maken!