Over mij

Empathisch en betrokken, positief ingesteld, met beide benen stevig op de grond, soms heerlijk chaotisch, in contact met mens, dier en natuur: dit is wie en wat ik ben.

Ingrid Mertens

Ik word blij van mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun leven. Die zich willen ontwikkelen. Die veranderingen durven door te voeren als dat hun gezondheid ten goede komt. Die de regie van hun leven in eigen hand willen houden, ook als dat leven verdriet, beperkingen of teleurstellingen met zich meebrengt.

Mijn naam is Ingrid Mertens en ik stel me graag aan je voor. Meer dan 20 jaar heb ik als verpleegkundige gewerkt. Eerst in het ziekenhuis, later bij de GGD. De zorg voor mensen zit in mijn DNA, het sluit aan bij waar ik betekenis uit haal, bij wat ik belangrijk vind. Toch begon er in de loop van de jaren iets te knagen. Ik hoorde verhalen van patiënten die emotioneel vastliepen of onverklaarbare pijnklachten hadden. Ik ontmoette mensen die medicatie gebruikten om hun klacht te onderdrukken. Zou het niet beter zijn om op zoek te gaan naar de oorzaak van die klacht? En die oorzaak vervolgens van binnenuit aan te pakken, zodat er blijvend herstel zou optreden en medicijnen hopelijk niet meer nodig zouden zijn? Ik verdiepte me in alternatieven.

Zo kwam ik uit bij de traditionele Chinese geneeskunde. Op dat moment viel alles op zijn plaats. Hier kon ik wel die meerwaarde bieden die ik in de reguliere, westerse geneeskunde zo miste. Met veel plezier en met een enorme drive volgde ik een 3-jarige opleiding tot Shiatsu-therapeut en al snel daarna, een 2-jarige opleiding Klassieke Acupunctuur. Om mijn kennis te blijven verbreden en verdiepen, volg ik geregeld bij- en nascholingen.

Ruimte

Mijn praktijk startte ik in 2014. Een fijne, sfeervolle plek waar ruimte is. Letterlijk. Maar ook figuurlijk. Je vindt er:

  • Ruimte om te zijn wie je bent;
  • Ruimte om spanning los te laten;
  • Ruimte om te herstellen;
  • Ruimte om te onderzoeken of je jouw leven of business anders in wilt richten.

Met veel plezier en warme aandacht help ik je graag. Samen zorgen we ervoor dat jij weer in balans komt en klachtenvrij verder kunt.

Denk je nu: dit is wat ik zoek! Klik dan hier om een afspraak te plannen. Je bent welkom!